Om oss

Bonvenon betyder välkommen på esperanto, och det är precis vad vi önskar, att ni alltid känner er välkomna hos oss på Bonvenon.

Vi vill göra skillnad

Bonvenon grundades i Halmstad 2016 av Ina Ivanov. Vi arbetar med konsulentstödd familjehemsvård, och har specialiserat oss på att arbeta med barn och ungdomar med olika funktionsvariationer. Vi som arbetar på Bonvenon, samt flera av våra familjehem har därför en gedigen och mångårig erfarenhet av barn och ungdomar med särskilda behov. Vår största drivkraft är att kunna erbjuda barn och ungdomar familjehem som är engagerade, förutsägbara och tydliga och som med mycket värme och kärlek ger barnen en god omsorg.

Vår erfarenhet är att alla barn, oavsett graden av funktionshinder, mår bäst av att leva i en familj som kan ge rätt stöd. Stödet bidrar inte bara till trygghet, utan även till att barnen ges möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar. Målet med vår verksamhet är därför att våra familjehem ska kunna ge barnen (som annars hade varit hänvisade till institutionsliknande boendeformer) ett kärleksfullt hem att växa i.

Våra värderingar

 • Barnen i fokus
  Alla barn är lika mycket värda och har samma rättigheter till att leva i en familj, oavsett vilken funktionsvariation de har.
 • Engagemang
  Bonvenons konsulenter är alltid tillgängliga och stöttande i sin roll gentemot familjehemmen och socialtjänsten.
 • Kvalitet
  Vi väljer våra familjehem med största omsorg. Genom kontinuerlig handledning och utbildning skapar vi de bästa förutsättningarna för att våra familjehem ska lyckas med sina uppdrag.
 • Förtroende
  Vi arbetar aktivt med att kvalitetssäkra verksamheten och skapar långsiktiga förtroendefulla relationer mellan oss, våra uppdragsgivare och familjehem.

Senaste nytt

Handledning

Bonvenon har anlitat en professionell handledare till våra familjehem som…

Läs mer

Ny hemsida

Vi har uppdaterat vår hemsida! Den ska förhoppningsvis underlätta för…

Läs mer